Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Aralık 2012 Pazar

Almanya'dan geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin Türkiye'de hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?


Almanya'dan Türkiye'ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?

1. Önce Almanya'dan alınan formülerle Türkiye'de oturulan yere en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezine başvurulmalıdır.
2. Bu şekilde yapılan başvurularda hiçbir ücret alınmaz.
3. Ancak, işçimiz Almanya'dan alması gereken belgeyi kaybetmiş, hiç almamış, Almanya'da unutmuş veya belgenin yararlanma süresi geçmiş ise,
● Belge temini için (T/A 11) Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezine başvuruda bulunulur.
● Daha sonra kişi Sağlık Bakanlığı Sağlık Tesisleri ile kurumla anlaşma yapmış diğer sağlık tesislerinde tedavisini ücretli olarak yaptırır.
● Bu ücretin Almanya'dan alınabilmesi için, işçimizin Türkiye'deki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezine başvurması gerekmektedir. Bu ücretin Almanya Sigorta Kurumundan talebini, ilgili belgeleri göndermek suretiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezine yapar veya belgeler Almanya'da bağlı olunan hastalık kasasına ibraz edilmek üzere sigortalıya verilir.
ÖNEMLİ UYARI :
1. Kendiniz veya aile bireylerinizle birlikte geldiğinizde, sağlık yardımlarına ihtiyaç duymanız halinde, öncelikle sosyal güvenlik il müdürlüğüne/ sosyal güvenlik merkezine müracaat etmek zorundasınız. Zorunlu olarak sosyal güvenlik il müdürlüğüne/ sosyal güvenlik merkezine müracaat edememeniz halinde; acil olarak kurumla anlaşma yapılmamış bir sağlık tesisinde yapılan bir tedaviden sosyal güvenlik il müdürlüğüne/ sosyal güvenlik merkezine derhal haberdar etmeniz gerekmektedir.
2. Türkiye'deki sağlık kuruluşlarına siz veya eş ve çocuklarınız muayene ve tedavi için başvurduğunuzda ilgili görevlilere Almanya adına tedavi gördüğünüzü mutlaka bildiriniz.

Kaynak: SGK



Fikirlerinizin Gücünü Keşfedin! 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com