Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Kasım 2012 Cumartesi

Uzun yaşamanın 10 sırrı - DİKKATLE OKUYUN!

Uzun yaşamın 10 sırrı

Dünyada ölümlerin yüzde 60'ı 10 sebepten kaynaklanıyor. 

Bu ölüm nedenleri ile başa çıkanlar çok daha uzun yaşıyor

Dünyanın bir çok ülkesinde farklı bilim adamları en sık rastlanan ölüm şekillerini inceledi. İnsan hayatını bitiren 10 sebebi sıralayan bilim adamları bu yollardan ölmemek için gerekli önlemleri de sıraladı. Ölüm Allah'ın takdiri... Ama bu listeyi harfiyen uygulayanlar uzun yaşama göz kırpacaklar. 

Kalp rahatsızlıkları 
Yüzde 12.8
Her üç saniyede birisi kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiriyor. Uzmanlar bu ölümlerin yüzde 80 oranında önlenebileceğini düşünüyor. Kalp rahatsızlarına karşı en ciddi önlem belirli periyotlarla kan vermek. Araştırmalar kan verenlerin yüzde 88 oranında daha az kalp hastalığına yakalandığını söylüyor. Günde iki bardak çay içmek ise kalp hastalığı riskini yüzde 25 oranında azaltıyor. 

Felç ve inme 
Yüzde 10.8
Erkeklerin beşte biri felç geçiriyor. Bunların ise yarısından fazlası ölümcül oluyor. Haftada beş kez yarım saatlik yürüyüş yapanlar felçten yarı yarıya kurtuluyor. Ispanak yiyenler ise yüzde 30 oranında felçten uzak duruyor. 

Akciğer kanseri 
Yüzde 6.1
Rakamlara göre akciğer kanseri diğer kanser türlerinin en ölümcül olanından iki kat daha ölümcül. Sigaraya yanaşmayanlar yüzde 90, içmeyi bırakanlar ise yüzde 70 oranında akciğer kanserine yakalanmıyor. Fındık yemek ise riski yüzde 48 azaltıyor. 

Trafik canavarı 
Yüzde 5.8
25 yaşından gençler için en önemli ölüm sebebi trafik kazaları. Alkollüyken direksiyon başına oturmamak yüzde 80, hız sınırını aşmamak ise yüzde 40 oranında sizi hayatta tutacaktır. 

Prostat kanseri 
Yüzde 4.3
Erkeklerin prostat kanserine yakalanma oranı akciğer, bağırsak ve beyin kanserine yakalanma oranlarının toplamından daha fazla. Düzenli cinsel yaşam yüzde 34 ve acı biber ise yüzde 20 oranında prostat kanserini önlüyor. 

Solunum hastalıkları 
Yüzde 2.4
Her yıl bronşit, zatürree gibi solunum yolu hastalıklarından 3 milyon kişi ölüyor. Kivi mucizevi bir şekilde solunum sisteminizi yüzde 38 oranında koruyor. Hiç içmeseniz bile pasif yolla sigara solumak ise hastalık riskinizi yüzde 26 artırıyor. 

Karaciğer rahatsızlığı 
Yüzde 2.2
İçki içenlerin karaciğer sorunu çekmesi kaçınılmaz. Bu durum çoğunlukla ise ölümcül olabiliyor. İçki içmeyenler yüzde 85, bırakanlar ise yüzde 60 oranında karaciğerini temiz tutuyor. Vejetaryen beslenmek ise riski yüzde 36 azaltıyor. 

Bağırsak kanseri 
Yüzde 3.1
En ölümcül üçüncü kanser türü. Ama erken teşhis de iyileşme imkanı çok yüksek. Obezite bu kanser türüne yakalanma riskini yarı yarıya artırıyor. Bol su içip az yemek ise bağırsaklarınızı 20 oranında sağlıklı tutuyor. 

İntihar etmek 
Yüzde 2.4
Genç erkekler, kadınlara oranla intihara dört kat daha meyilli. Aile bireyleri, sevgili, eş, öğretmen fark etmez. Hayatta sıkı bir dost edinin. İntihar edenlerin tamamı yalnızlıktan yakınıyordu. Kendi hayatlarına kıyanların yüzde 70'i ise ateist. Bir dine inanıyorsanız hayatta kalma ihtimaliniz çok fazla. 

Böbrek hastalığı 
Yüzde 2.1
Tek böbrek işinize yarayabilir ama 1970'den beri böbrek yetmezliğinden ölenlerin sayısı her yıl iki katına çıkıyor. Bol su içmek böbreğinizin sağlıklı kalmasını yüzde 80 oranında garanti ediyor. Somonda bulunan vitaminler de böbreklerinizi yüzde 70 oranında koruyor.  Kaynak: TAKVİM

Etiketler: Böbrek hastalığı, Bağırsak kanseri, Karaciğer rahatsızlığı, Solunum hastalıkları, Prostat kanseri, Trafik canavarı, Kalp rahatsızlıkları, uzun yaşamanın sırları Felç ve inme,


Sağlık Sigortası Hesaplama Aracı için tıklayın


Özel sağlık sigortası fiyatları kişisel özelliklerinize, geçirilmiş rahatsızlıklara, hastane ağına ve poliçe limitleri gibi detaylara göre farklılık gösterir.


Özel Sağlık Sigortası Fiyatları


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için bilgilerinizi tam ve doğru doldurmanız gerekir.


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için buraya tıklayın


Özel sağlık sigortası teklifinizi görmek için bilgilerinizi eksiksiz doldurun, en uygun poliçeye ulaşın!


3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!


Sağlık Sigortanızı Seçmek İçin Linklerden birine tıklayıp 

Sağlık Sigortası Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz.


En Uygun Özel Sağlık Sigortası seçenekleri için tıklayın!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com