Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Kasım 2012 Cumartesi

Türkiye’de şampiyonluk yaşayan 5 kulübün marka değeri ve karakteri - İLGİNÇ ARAŞTIRMA!

Hepsi ayrı karakter


Dünyada 55 ülkede ofisi bulunan ünlü araştırma şirketi, Türkiye’de şampiyonluk yaşayan 5 kulübün marka değeri ve karakterini masaya yatırdı. Fenerbahçe “Asi Takım”, Galatasaray “Hükümdar”, Beşiktaş “Dost”, Trabzonspor “İsyankar”, Bursaspor ise “Masum” olarak çıktı


Uluslararası pazar araştırma şirketi Millward Brown, Türkiye’de futbol kulüplerinin marka değerleri ile taraftarların takımlarına bakış açısını mercek altına aldı, çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Geniş kapsamlı araştırmada, Türkiye’de şampiyonluk yaşamış 5 kulübün üst, orta sosyo-ekonomik grup içindeki bilinirlikleri, sadakate giden yolda ne kadar güçlü oldukları, erkek ve kadınların bu takımlara bakış açıları, takım tutmayan gruplar içinde nasıl görüldükleri ortaya çıkarıldı.

Dünyada 55 ülkede 88 ofisi bulunan Millward Brown’un araştırmasına göre; Fenerbahçe “Asi Takım”, Galatasaray “Hükümdar”, Beşiktaş “Dost”, Trabzonspor “İsyankar” ve Bursaspor, “Masum” çıktı.


Kulüplere göre araştırmanın öne çıkan başlıkları şöyle:

FENERBAHÇE: “Asi” bir karaktere sahip. Fenerbahçe’nin asi karakterinin arkasında isyankar, arzulanan, iddialı ve kibirli olması yatıyor. En tutkulu ve bağlı taraftar kitlesi Fenerbahçe’ye ait.
Ancak Fenerbahçe aynı zamanda, kendi taraftarları haricindeki kitleden en fazla olumsuz futbolsever tepkisi alan takım. Fenerbahçe, oluşturduğu duygusal zıtlıkla şampiyonluk yaşamış 5 büyük takım arasında en fazla ses getirme potansiyeline sahip kulüp.
GALATASARAY: “Hükümdar” rolü var. Kontrolü elinde tutan, iddialı, arzulanan, kibirli, yaratıcı ve cesur özellikleri bu karakterin oluşmasında rol oynuyor. Kendi taraftarları Galatasaray’a sıkı bir şekilde bağlı. Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe’ye bakış açısı; Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’a bakış açılarından oldukça farklı ve olumsuz.
BEŞİKTAŞ: “Dost” sonucuna ulaşıldı. Arkadaşça, iddialı ve samimi olması Beşiktaş’ın diğer takımlardan ayrışmasına fırsat tanıyor, onun özel bir karaktere sahip olmasını sağlıyor. Taraftarı olsun olmasın genel futbol izleyicisinden en çok kabul gören takım. Beşiktaş genel olarak negatif duygular uyandırmıyor.
TRABZONSPOR: “İsyankar” özellikleri yansıtıyor. Açık sözlü, maceracı ama bazı olumsuz kişilik kriterlerine sahip.
BURSASPOR: “Masum” olarak tanımlanıyor. Farklı ve nazik bulunması, kibirli olmaması yeşil-beyazlı kulübü farklı bir yere koyuyor.

En ilgili Aslanlar!

İnternet erişimine sahip orta ve üst sosyo-ekonomik sınıfı temsilen görüşülen her 10 görüşmeciden 2’si Beşiktaş’ı, 4’ü Fenerbahçe’yi ve 4’ü Galatasaray’ı tutuyor. Genel çerçevede her 10 kişiden 1’i sezonluk kombine bilet satın alıyor. 2’si statta maç izlerken, her 10 kişiden 3’ünün Lig TV üyeliği var. 4’ü takımının haberlerini internetten takip ediyor.
Taraftarların kulüplerine olan ilgilerine ilişkin verilere göre takımlarına en fazla ilgiyi Galatasaraylılar gösteriyor. Takım tuttuğunu söyleyen her 10 kişiden 4’ü kulübüyle çok ilgili.
Bu durum takımlar arasında değişiklik gösteriyor. Her 10 Beşiktaş taraftarı içinden takımıyla çok ilgili olanların oranı 3’e düşerken, Galatasaray taraftarları için 5’e çıkıyor. Fenerbahçe için ise takımıyla çok ilgili taraftarın oranı her 10 kişide 4 oldu. MİLLİYET

Etiketler: ayrı karakter, asi takım, hükümdar, dost, isyankar, masum, bursaspor





Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com