Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Kasım 2012 Perşembe

Kendi işyerini açanlar SSK'ya prim ödeyerek nasıl emekli olabilir?

İşyeri açan başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK ya prim ödeyebilir

Soru: 1 Mart 1974 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 29 Aralık 1992’dir. Askerlik görevimi Asteğmen olarak yaptım. Toplam 1643 gün Bağ-Kurum var.2322 gün sigorta primim yatmış durumda.19 Ekim 2012 tarihine kadar sigortam yattı.
1-Emeklilik tarihim nedir?
2-Kendime ait basit usulle vergilendirilen bir yer açarsam, SSK şartlarıyla emekli olamaz mıyım? Ya da olmak için ne yapmam gerekir?

Mert ELMAS/İSTANBUL

Cevap: 1) SSK ve Bağ-Kura hangi tarihler arasında prim ödediğinizi ve askerlik sürenizi belirtmemişsiniz. Sorunuzu son yedi yılda SSK’ya fazla prim ödediğiniz ve yedek subay okul dönemi hariç, bir yıl askerlik yaptığınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz. SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz.  1230 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2082 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) Kendinize ait bir işyeri açarsanız Bağ-Kurlu olmak zorundasınız. Ancak, kendinize ait bir işyeri açsanız da, başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK’dan emekli olmanız mümkün.                                                                                                                                                                                                                        
 
Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com