Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Kasım 2012 Perşembe

Bağ-Kurlu çalışan bir kişiyim - Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim? - SSK'ya geçersem emeklilikte maaşım düşer mi?

Faaliyete son vermedikçe prim ödenmesi zorunlu

Soru: 31 Mayıs 1965 doğumluyum. SSK’ya ilk girişim 1987 yılında oldu. Yaklaşık 120 gün prim ödedim. Daha sonra 90 günlük askerlik yaptım. 4 Mayıs 1990 tarihine kadar hiç SSK veya Bağ-Kurlu olmadım. 4 Mayıs 1990 dan sonra şuana kadar Bağ-Kurlu çalışan bir kişiyim. Ayda yaklaşık 510 TL prim ödemekteyim.

1) Prim ödemeye devam etmem gerekir mi?
2) Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?
3) SSK’ya geçersem emeklilikte maaşım düşer mi?
 
Erol YILMAZ

Cevap:1) Askerlik sürenizi borçlanırsanız, Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. 4 Ekim 2014 tarihinde kadar ara vermeden prim ödemeniz şartıyla 51 yaşınızı dolduracağınız 31 Mayıs 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz. Priminizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 4 Ekim 2014 tarihinde, faaliyetinizi terk ederek Bağ-Kur dosyanızı kapatmanız halinde yaş dolana kadar prim ödemezsiniz. Ancak faaliyetinize devam ettiğiniz sürece prim ödemek zorundasınız.

2) 51 Yaşınızı dolduracağınız 31 Mayıs 2016 da emekli olabilirsiniz.
3) SSK şartlarıyla emekli olmak için sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz gerekir. Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Hemen sigortalı çalışmaya başlayıp ara vermeden prim ödediğinizi varsayarsak, primi 1260 güne tamamlayacağınız Mayıs 2016 ayı sonunda emekli olabilirsiniz. SSK’da da, Bağ-Kurda prim ödediğiniz kazanç tutarı üstünden prim öderseniz aylığınızda düşme olmaz.

Ekrem SARISU - POSTA


Sağlık Sigortası Hesaplama Aracı için tıklayın


Özel sağlık sigortası fiyatları kişisel özelliklerinize, geçirilmiş rahatsızlıklara, hastane ağına ve poliçe limitleri gibi detaylara göre farklılık gösterir.


Özel Sağlık Sigortası Fiyatları


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için bilgilerinizi tam ve doğru doldurmanız gerekir.


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için buraya tıklayın


Özel sağlık sigortası teklifinizi görmek için bilgilerinizi eksiksiz doldurun, en uygun poliçeye ulaşın!


3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!


Sağlık Sigortanızı Seçmek İçin Linklerden birine tıklayıp 

Sağlık Sigortası Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz.


En Uygun Özel Sağlık Sigortası seçenekleri için tıklayın!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com