Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Ekim 2012 Salı

Asgari geçim indirimi ne kadar?

Asgari geçim indirimi eşin çalışıp çalışmadığına göre değişir

Soru: 1) 9 Şubat 1981 doğumluyum. SSK’lı işe girişim Ocak 2001 ayında. Toplam 2784 gün ödenmiş primim var. Ne zaman emekli olabilirim? 
2)Askerlik borçlanması yapmadım. 2001de Kasım ayında askere gittim. Askerlik borçlanması hangi şartlarda ve ne kadar ödemem gerekiyor? Askerlik borçlanmasını yatırdığımda ne zaman emekli olurum? ,
3)Devletin aile geçim indirimi ne kadar?  2 çocuğum var. En kısa zamanda bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Fatih GÜLER

Cevap: 1)Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 4216 gün daha prim ödeyerek, 2784 gün olan priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 9 Şubat 2041 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) Askerlik borçlanması emekli olma şartlarını değiştirmez. Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Emekli olacağınız tarihe kadar eksik priminizi rahat rahat tamamlayabileceğinizden askerliğinizi borçlanmaya gerek yok.  Askerliğinizi borçlanmanız halinde, askerlik süreniz kadar az prim öder ve 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
3) Eşinizin çalışıp çalışmadığını bildirmemişsiniz. Asgari geçim indirimi tutarı eşin çalışıp, çalışmadığına göre değişiyor. Bugün için evli, iki çocuklu, eşi çalışmayan kişinin, aylık en az geçim indirimi tutarı 99,73 TL, eşi çalışan iki çocuklu kişinde 86.43 TL’dir.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com