Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Ekim 2012 Cumartesi

2B arazilerinin satışı için verilen süre - SON GÜN 30 EKİM!


2B’DE SÜRE DARALDI 9.8 MİLYAR TL YOLDA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazisi için hak sahiplerinin yüzde 67’sinin başvurduğunu, 2B satışından bütçeye 9.8 milyar TL gelir sağlanacağını söyledi. Şimşek, başvuruların 18 gün sonra biteceğini ve sürenin uzatılmayacağını kaydetti


2B arazilerinin satışı için verilen sürenin dolmasına 18 gün kala, hak sahiplerinden sadece yüzde 67’si kullandıkları 2B arazilerini resmen almak için başvuruda bulundu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B başvurularının, İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Ankara’nın da arasında bulunduğu 14 kentte yoğunlaştığını belirterek, 2013 bütçesi için 2B’den 4.8 milyar liralık bir gelir beklediklerini söyledi. 2B başvuruları için uzatma olmayacağını vurgulayan Şimşek, başvuru süresinin bitmesiyle hak sahiplerinin arazilerini kullanmak için Hazine’ye bedel ödeyeceğini belirtti. 2B geliri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kentsel dönüşüme aktarılmasını beklediği 5 milyar liralık kaynağın da gerisinde kaldı.

30 Ekim’de sona erecek

Şimşek, dün düzenlediği basın toplantısında, 2B’ye başvuru süresinin, 18 gün sonra, 30 Ekim’de sona ereceğini belirtti. 54 ilde çalışmaların halen devam ettiğini, 2B kapsamında güncellenen ve kadastro çalışmaları tamamlanan 460 bin adet taşınmazın bakanlığa teslim edildiğini ifade eden Şimşek, 460 bin taşınmaz üzerinde yaklaşık 560 bin vatandaşın kullanıcı konumunda olduğunu anlattı. Şimşek, şöyle konuştu:

“Bunlar arasında 6 aylık başvuru süresi olanlar var, 8 aylık başvuru süresi olanlar var. 30 Ekim 2012 tarihi itibariyle 6 aylık başvuru süresi sona erecek olan 450 bin kullanıcıdan bugüne kadar yaklaşık 300 bini (yüzde 67) başvurularını yapmıştır. Başvuru yapanların oranı yüzde 67’dir. Buna göre kalan 150 bin vatandaşımızın haklarını kaybetmemeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir.”

Başvuruların yüzde 85’inin 14 ilde yoğunlaştığını belirten Şimşek, bu illerin İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Adana, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar ve Zonguldak olduğunu kaydetti.
Şimşek, 2B ile ilgili teşviklerinin bütçe açının kapatılması amacını taşımadığını savundu. Şimşek, bu seneki bütçeye 2B’den katkı beklenmediğini kaydeden Şimşek, 2013 bütçesi için ise 4.8 milyar liralık bir gelir öngördüklerini söyledi. Şimşek, “Yani toplam gelirin yaklaşık yarısı. Toplamda biz 9.8 milyar liralık bir gelir öngörüyoruz. Ama bunun bir kısmı 3-4 yılda taksitle geleceği için, ilk yılda biz 4.8 milyar liralık bir gelir bekliyoruz” diye konuştu. Şimşek, satılacak 2B arazisinin, Maliye Bakanlığı’nın 35 yıllık taşınmaz satışına denk olduğunu vurguladı.

‘Rayiçler düşürülmeyecek’
Şimşek, 2B arazileri için belirlenen rayiçlerin düşeceği beklentisiyle başvuru sayısının belli miktarda kaldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmaları sonucunda bütün bu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar liradır. Kanunda satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70’i olarak belirlediğinden toplam satış bedeli 19 milyar lira olacaktır. Ancak, peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılacak olması, bedelsiz iade edilecek taşınmazların olması, bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışlardan beklenen bedel, 9 milyar 800 milyon liradır.”
Şimşek, izinsiz kullanımlardan bedel alınacağını sözlerine ekledi.

Başvuru tarİhİ uzatılmayacak
Kanunda 2B başvurusu için Bakanlar Kurulu’na uzatma yetkisi verildiğini anımsatan Şimşek, şu an itibarı ile bir uzatma düşünmediklerini kaydetti. Şimşek, en büyük 2B alanı olarak bilinen İstanbul Sultanbeyli’de bugüne kadar 10 bin 875 başvuru yapıldığını açıkladı. Şimşek, Türkiye genelinde yapılan 300 bin başvurunun eredeyse 140 bininin başvuru bedeli ödenmeden yapıldığını bildirdi.

Kensel dönüşüme 1 mİlyar lİra
Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, 2B’den gelen paranın kentsel dönüşüme yetmeyeceği yönündeki eleştirileri için ise şöyle konuştu:
“Biz tulumbaya önümüzdeki sene 1 milyar lira para koyduk, bütçeye ilave. Bu rakamın belki 3-4 katına denk gelecek bir kentsel dönüşüm yapılabilir. Bu rakam, doğrudan doğruya satın almadan çok, belki faiz desteği ve benzeri konularda kullanılabilir. İmkan olsa da biz sayın bakanımıza daha çok destek verebilirsek. Ancak şu an itibariyle ancak 1 milyar liralık ilave bir kaynak kentsel dönüşüm için bütçeye konulabilir.”

Kayıt parası ödemek şart değİl
Şimşek, 2B başvuru bedelinin ana paraya sayıldığını yineleyerek, bu paranın satış gerçekleşmezse hak sahibine iade edileceğini vurguladı. Şimşek, kayıt parası ödemeden de başvuruda bulunulabildiğinin altını çizdi. Şimşek, başvuru yapan kullanıcılardan istenen belgelerin ve satış bedeli ödeme alternatiflerinin idare tarafından bildirileceğini belirterek, “Önce vatandaşımız dilekçeyle başvuracak, daha sonra biz ödeme alternatiflerini de içeren bir yazı göndereceğiz” diye konuştu.

Etiketler: haber, haberler, 2012, 2013, Bursa, İzmir, Adana, Muğla, Mersin, Samsun, Ankara, sadece, Sakarya, Kocaeli, Antalya, Türkiye, İstanbul, Zonguldak, Balıkesir, Sultanbeyli, Maliye Bakanı, Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar, Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığı, Erdoğan Bayraktar,

ANKARA - Milliyet

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com