Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Eylül 2012 Çarşamba

SSK'dan daha erken emeklilik

SSK'dan daha erken emekli olursunuz

Soru: Sadettin Bey,1966 doğumluyum. 1997 yılında Bağ-Kur girişim var ve 60 gün prim ödendi. 2004'te tarım Bağ-Kur başlattım ve 2007'ye kadar devam etti. 2007'den 2012 yılına kadar da kısmi süreli olarak 306 günlük SSK primim var. Buna göre ben ne zaman emekli olabilirim? Nevin E.

Cevap: Değerli okurum, SSK (4/a) kapsamında prim ödemeye devam ederseniz 3600 günü doldurup 58 yaşınızda (2024 yılında) emekli olabilirsiniz. 3600 günün son 1260 gününü 4/a'lı ödemek şartıyla kalan kısmı isteğe bağlı sigorta kapsamında ödeyebilirsiniz. Ancak primlerin tamamını isteğe bağlı öderseniz, bu primler Bağ-Kur kapsamında sayılacağından 3600 günle değil 5400 günle emekli olmak durumunda kalırsınız.

Sadettin Orhan - BUGÜN

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
Değerli arkadaşım;
Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com