Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kadınlardaki hayati tehlike

Kadınlardaki hayati tehlike: Varisler


Kadınlarda genelde hamilelikte ortaya çıkan vulva ve perinedeki varisler çoğu zaman farkedilmiyor ve gereken tedavi yapılmadığı için doğum esnasında oldukça tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor.


Varis insan sağlığı açısından çok ciddi sıkıntılara yol açan, bazı damarların genişleyip şişerek fonksiyon dışı kalmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır.


Sadece bacaklarda değil vücudun farklı bölgelerinde de oluşabilen varislerin başında ise   özellikle kadınlar  için çok ciddi tehlikeler oluşturan  vulva varisleri gelmektedir.

Dışarıdan normal gözle farkedilebileceği gibi, elle de anlaşılabilen bu varisler  en sık ağrı, yanma , kaşıntı şikayeti ile kendini belli etmekte  ayrıca hastada yürürken veya ilişki sırasında ağrılara neden olmaktadır.

Vulva Varisleri en çok hamilelikte ortaya çıkar :

Hamilelikte bebeğin ana toplardamara baskısı, kabızlık, çok ıkınmak ve genetik nedenler,
kadın hastalığına bağlı ameliyatlar  vulva ve perine varislerinin başlıca sebebidir.
Vulva varisleri  genellikle  hamilelik esnasında bebeğin  anne karnında  ana toplar damara baskı yapmasıyla ortaya çıkan varislerdir.

Bu tür varislerin  eğer tedavi edimezse özellikle  doğum esnasında çok ciddi kanamalara yol açabileceğini söyleyen  Kalp ve Damar cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu vulva  varisleri ile  ilgili bilgi yetersizliğinden ötürü bir çok kadının durumundan habersiz yaşadığını da ifade etti.

Vulva Varislerinin Yaratacağı Tehlikeler Nelerdir?


Dr.  Cafer Abbasoğlu doğumdan sonra bir miktar gerileyen ancak asla kaybolmayan vulva varislerinin yol açabileceği tehlikeleri şu şekilde sıraladı :

Vulva ve perinedeki damarların hamilelik sırasında genişlemesiyle oluşan pıhtılaşmalar ana toplar damara ulaştığında bebek ve anne için hayati tehlike oluşturur.

Eğer tedavide geç kalınırsa gerek normal doğum gerekse sezaryen  sırasında hayati tehlikeyle sonuçlanan kanamalar meydana gelebilir.

Tedavi ihmal edildiğinde ölüm tehlikesini atlatmak için kadınlık organının tamamen alınması  bile gerekebilir.
Hatta uyku sırasında gayri ihtiyari kaşımalarda tırnağın  toplardamara ilişmesiyle damarın  yırtılarak hayati tehlikeyle sonuçlanabilen sinsi kanamalar başlattığı da   görülmüştür.

İşte bu yüzden vulva ve çevresindeki  damar genişlemelerinin zaman kaybetmeden tedavisi yapılmalıdır.


Mikro skleroterapi  ve mikro foam tekniğiyle  tedavi:

Hasta bir damar hastalıkları uzmanı tarafından muayene edildikten sonra bölgedeki yüzeyel varislerin yok olması için mikro skleroterapi veya mikro foam tekniği kullanılarak  damar  kapatılarak  yok edilir.
Bu teknik son yıllarda  varis hastalığının tedavisinde kullanılan çok başarılı bir metotdur.

Op. Dr. Cafer Abbasoğlu : bu yöntemle 15-20  dakika gibi kısa bir sürede vulvada, rahim içinde, perinede ,pubiste ,kasık bölgesi  ve çevre dokularda bulunan  yüzeyel damarların içinin doldurularak veya şişirilerek kaybolmasının sağlandığını böylece hastanın rahatça
normal sağlıklı  yaşantısına devam ettiğini belirtti.

Tek seansta uygulanan  tedavide ultrason altında verilen  ilaç hassasiyet, iz bırakma, ağrı ve alerjik komplikasyonlara yol açmaz.

Son olarak kalp ve damar cerrahisi uzmanı Dr. Abbasoğlu “vulva ve perine varisleri aslında çok ciddiye alınması gereken bir hastalık türü olup, sadece estetik  açıdan değil  bir damar anomalisinin belirtisi, kadınlık organı veya kötü bir hastalığın habercisi  olabileceği ihtimaliyle de değerlendirilmelidir  “ dedi.

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com