Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ağustos 2012 Cuma

Yurtdışı borçlanması yaparak ne zaman ve hangi Kurumdan emekli olabilirim?



Yurtdışı borçlanmasıyla emeklilik


02.08.1970 doğumlu bayanım. Türkiye'de sigorta başlangıcım 01.09.1989 olup, 1989-1991 yılları arasında toplam prim ödeme gün sayım 447'dir. 1998 yılında evlenerek Almanya'ya gittim, Almanya'da herhangi bir çalışmışlığım yok, ev hanımıyım. Ne kadarlık bir süre yurtdışı borçlanması yaparak, ne zaman ve hangi kurumdan emekli olabilirim? Borçlanma için ne zaman başvurmalıyım?


Zehra Doğangüzel


Türkiye'deki sigortalılığınızın 4/a (SSK) statüsünde olduğunu kabul ederek sorunuzu yanıtlıyoruz. 01.09.1989 sigorta başlangıcıyla 4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 20 yıllık sigortalılık süresi, 46 yaş ve 5375 prim günü şartlarına tabisiniz.

Buna göre, 4928 gün borçlanmanız gerekiyor. Türkiye'deki sigortalılığınız 4/a statüsünde ise yine bu statüden yani SSK emeklisi olursunuz. Emeklilik şartlarından en son yaş şartını (46 yaşınızı) 02.08.2016 tarihinde tamamlayarak emekliliğe hak kazanacağınızdan, bu tarihe kadar istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz. Ancak borçlanma primi asgari ücrete endeksli olduğundan ve asgari ücrette her yıl arttığından borçlanma için başvuru zamanına siz karar vermelisiniz.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com