Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ağustos 2012 Cuma

Devletten 750 TL maaş almanın şartları

İşsize 750 TL Maaş Ama Bir Şartla


Çalışma Bakanı Faruk Çelik, işsiz gençleri iş sahibi yapma konusunda "İşbaşında eğitim" adıyla yeni bir programı uygulamaya koyacaklarını söyledi

Çelik, tezgah başında çalışarak iş öğrenecek bu kişilerin 6 ay süreyle devletten günlük 25 lira (aylık 750 TL) maaş alacağını belirtti. Çelik, düzenlediği basın toplantısında bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelik, işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla işbaşı eğitim programı başlatacaklarını, bu uygulamayla vasıfsız elemanı tezgah başında eğiteceklerini ifade etti. Çelik, 6 ay sürmesi planlanan eğitim boyunca katılanlara günlük 25 lira ödeneceğini ve sigortalarının yapılacağını anlattı.

İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından seçilecek kişiler, işi bizzat yerinde öğrenmek üzere işverene gönderilecek. İşçi bu sayede hem işi öğrenecek hem de işverene kendini kanıtlama fırsatını elde edecek. Bu süre içerisinde maaşı devlet tarafından karşılanacak.

Çelik, programın bütçesi konusunda bir tavan belirlemediklerini, yetersiz kaldığı takdirde kaynakların artırılabileceğini bildirdi.

8 MİLYON KİŞİNİN PRİMİ DEVLETTEN
Çelik, meslek kursları için işçilere ödenen günlük 15 liralık harçlığın da 20 liraya çıkartıldığını söyledi. Ancak bu kurslar daha kısa sürede tamamlanıyor.

Yeşil kartlıların çalışmaktan kaçındığına ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine Çelik, bugüne kadar 11 milyon 600 bin kişinin gelir testi yaptırdığını, 8 milyon 45 bin kişinin priminin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Çelik, "Önümüzdeki dönem içerisinde kendilerine birkaç kez iş sunduğumuz ve mesleki eğitim imkanı sağladığımız yeşil kartlılar, çalışmama konusunda bir direnç gösterirlerse yeşil kart imkanından mahrum olacaklardır" dedi.

KIDEM TAZMİNATI GÜNDEMDE DEĞİL
Kıdem tazminatı tartışmalarına da değinen Çelik, yıllardır tartışma konusu olan kıdem tazminatını, Meclis'te görüşülmeyi bekleyen Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadan gündeme almayacaklarını söyledi.

Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com