Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ağustos 2012 Cuma

Malul aylığında kimlerden 10 yıllık sigortalılık süresi şartı aranmaz?

Malul aylığında 10 yıllık sigortalılık süresi aranmayacaklar

Soru: Hocam benim SGK başlangıç tarihim 5 Mayıs 1994 dür.  1974 doğumluyum. Bugüne kadar 1902 gün prim ödemem var. Emekli olmam için kaç gün ve kaç yaşında olmam gerekiyor? Birde malulen emeklilikle ilgili bilgi almak isterim.

Filiz GÖNCÜOĞLU

Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. 3773 gün daha prim ödeyerek, 1902 gün olan priminizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 2024 de 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 işgücü kaybı raporu gerekiyor. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olandan, 10 yıllık sigortalılık süresi şartı aranmıyor. Bu şartların sağlanması halinde yaş şartı aranmadan malul aylığı bağlanır.
 
Ekrem Sarısu - POSTA

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com