Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Temmuz 2012 Pazartesi

2007 senesi Temmuz ayında emekli oldum fakat hala kıdem tazminatımı hala alamadım nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Kıdem tazminatında zamanaşımı on yıl

Soru: 2007 senesi Temmuz ayında emekli oldum. Fakat tazminatımı hala alamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekli? Beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.


Ali Osman ÇALIKÇI

Cevap: Kıdem tazminatınızı almak için bugüne kadar neden beklediniz. Kıdem tazminatınızı ödemiyorlarsa, sorunu idari aşamada çözmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikâyet hakkınızı kullanabilir, yargı aşamasında çözmek içinde dava açabilirdiniz. Ancak, hakkınız henüz zamanaşımına uğramadığından önemli bir kaybınız yok. Çünkü; gerek İş Kanunu’nda, gerekse Borçlar Kanunu’nda, kıdem tazminatı alacakları için özel bir zamanaşımı süresi öngörülmemiştir. Ancak, öteden beri uygulama ve öğretide kıdem tazminatına ilişkin davalar, hakkın doğumundan itibaren, Borçlar Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca “on yıllık zamanaşımına” tabi tutulmaktadır. İşverene noterden bir ihtarname çekerek, kıdem tazminatınızın ödenmesini isteyin. Ödenmemesi halinde kanuni faiziyle birlikte ödenmesi için İş Mahkemesine dava açın.

Ekrem SARISU - POSTA

prizes

Fikirlerinizin Gücünü Keşfedin!

MySurvey Panel'e katılarak, yeni ürünlerin ve bilinen markaların servisleri hakkında görüşlerini paylaşan tüketici topluluğuna katılmış olacaksınız.


Ücretsizdir!


3 dakikada kayıt olunur!

Görüşlerinizi ödüllendirir!

Fikirlerinizin Gücünü Keşfetmek için Bugün Üye olun!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com