Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Haziran 2012 Pazartesi

Ne kadar daha prim ödeyeceğim?

Sigortalı çalışarak ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamalısınız

Soru: 1 Aralık 1968 doğumluyum. 7 Temmuz 1990 tarihinde Bağ-Kura kayıt yaptırdım. 30 Haziran 2009 tarihine kadar aralıksız olarak Bağ-Kura prim ödedim. 1 Mart 2010 da SSK’ya geçtim. Halada sigortalı işçi olarak çalışıyorum. Ne kadar daha pirim ödeyeceğim? Ve ne zaman emekli olabilirim? Askerliğimi ödersem faydası olur mu?

Hüseyin BOZ
Cevap: 1 Mart 1990 da başlayan sigortalı çalışmanızla, 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde edersiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerliğinizin tamamını borçlanmanıza gerek yok. Askerlik sürenizin 230 gününü borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz 230 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz.
1 Eylül 2013’e kadar çalışarak, sigortalı çalışmanızla ödediğiniz primi 1260 güne tamamladıktan sonra prim ödemeseniz dahi, 51 yaşınızı dolduracağınız 1 Aralık 2019 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com