Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Otuz beş sene yurt dışında çalışmam bulunmaktadır 3600 gün üzerinden emekli olabilir miyim?

1973 deki sigorta başlangıcınız eski yasa şartlarıyla emekli olma avantajı sağlıyor

Soru: 12 Ocak l955 doğumluyum. İlk sigorta başlangıcım l973 yılında. Otuz beş sene yurt dışında çalışmam bulunmaktadır. İki seneden beri yurt dışında hiçbir iş yapmıyor ve sosyal yardım almamaktayım. Türkiye’den 3201 sayılı kanuna göre 3600 gün üzerinden emekli olabilir miyim?
Mehmet ÇELEBİ

Cevap: 1973 deki sigorta başlangıcınız emekliliğinize büyük avantaj sağlıyor. 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle, 23 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan, bu tarihte yürürlüğe konan ve emekli olmayı oldukça zorlaştırdığından, toplumun “mezarda emeklilik” olarak adlandırdığı, 4447 sayılı yasaya tabi olmadan, eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız. Eski yasaya göre, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Yurtdışı çalışma sürenizi borçlanarak toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlayarak emekli olmanız mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com