Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Geriye yönelik olarak aylık bağlatabilir miyim?

1 Ekim 2008 den önceki ölümlerde askerlik borçlanmasıyla gün tamamlayıp ölüm aylığı bağlatılabilir

Soru: Eşim, Mart 2000 tarihinde vefat etti. Vefat tarihinde SSK ya başvurduğumda, 750 gün primi çıktığından bana aylık bağlamadılar. Şimdi ise, 2008 de bir yasa çıktığını eşimin askerliğini borçlanarak gününü borçlanarak primini 900 güne tamamladığımda bana ve çocuğuma aylık bağlanacağı duyumunu aldım. 2008 de bu yasayı bilmediğimden, aylık başvuru yapmadım. Şimdi başvuru yapsam geriye yönelik olarak aylık bağlatabilir miyim?
AYSEL

Cevap: Duyumunuz yanlış. 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren askerlik borçlanmasıyla gün kazanıp ölüm aylığı bağlatılamıyor. Bu tarihe kadar ise, yasa gereğince borçlanılabilen süreler borçlanılarak prim eksiği tamamlanıp ölüm aylığı bağlatılabiliyordu. Nitekim eşinizin vefat tarihi itibariyle, prim eksiği askerlik borçlanması ile tamamlanarak ölüm aylığı bağlatılabiliyordu. Şayet eşinizin 5 yıl sigortalılık süresi varsa, askerlik süresinin 150 gününü borçlanarak, 650 gün olan primini 900 güne tamamlayarak size ve çocuklarınıza ölüm aylığı bağlatabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com