Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Nisan 2012 Perşembe

İntibak yasası sayesinde toplu para alacak mıyım?

İntibak yasası 2000’den önce emekli olan herkesin aylığını artırmıyor

Soru: 1987’de SSK’dan emekli oldum. Okudum yazılarınıza ve medyadan takip ettiğim kadarıyla, intibak yasası ile emekli aylığında artış olacak. Sorum, 1987’de benim gibi emekli olanların emekli aylığı ne kadar artacak? Birde 1987’den beri fark ödenecek mi? Yani toplu para alacak mıyım?

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!



İsmail GÜRKAYNAK

Cevap: İntibak yasası ile SSK’dan 2000 yılından önce emekli olanlardan, aynı kazanç tutarı üstünden aynı gün sayısında prim ödeyenlerin emekli aylıkları arasındaki farklılıklar giderilerek, eşitlik sağlanıyor. Bu bağlamda, 2000’den önce emekli olan yaklaşık 2 milyon 730 bin emekliden 1 milyon 905 bininin aylığında artış yapılıyor. Artışlar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren emekli aylıklarına yansıtılacak.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Bu bağlamda emekli aylığınızda artış olacağı kesin değil. 2000’den önce emekli aylıkları gösterge ve katsayıya göre belirlenen bir sisteme göre belirleniyordu. Emekli aylığında artış olup olmayacağı, bu sisteme göre ödediğiniz prim ödeme gün sayınıza ve üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarına bağlı.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

İntibak yasası kapsamında emekli aylığınızda artış olsa dahi, toplu para almanız söz konusu olmaz. Çünkü, intibak yasası kapsamındaki arştılar, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle emekli aylıklarına yansıtılacak. Emekliler bu tarihten itibaren zamlı aylık alacaklar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com