Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Nisan 2012 Perşembe

Eksik prim günlerimi toplu olarak yatırarak emekli olabilir miyim?

Askerliğinizi borçlanıp 1000 günde prim ödemelisiniz

Soru: 3 Ocak 1950 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1982 olup, toplam 2000 gün prim ödemem var. 20 ay askerlik yaptım. Sigortam askerlikten sonra başladı. Bazı sağlık problemlerimden dolayı çalışamıyorum. Kalan günlerimi toplu olarak yatırarak emekli olabilir miyim? Böyle bir kanun var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


İsa TOPÇUOĞLU

Cevap: Maalesef mevzuatta toplu prim ödeyerek emekli olma usulü yok. Askerlik sürenizi borçlanırsanız prim ödemeniz 2600 güne yükselir. Askerliğinizi borçlandıktan sonra 1000 günde prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte, 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olarak emekli olabilirsiniz.
Rahatsızlığından dolayı çalışamıyorsanız, 2000 gün priminiz içinde Bağ-Kura prim ödemeniz yoksa, askerliğinizi de borçlandıktan sonra, kalan 1000 gün primi isteğe bağlı olarak ödeyebilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com