Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Nisan 2012 Cuma

Gelir testine girmezsem ceza gelir mi?

Gelir testine gitmezseniz aylık 212.76 TL prim ödemek zorunda kalırsınız

Soru: Yaklaşık iki yıldan beri işsizim. Sağlıktan yararlanmak istemiyorum. Bu durumda, gelir testine girmezsem ceza gelir mi? Gelir testine gitmememin riski var mı?


HAMİT

Cevap: Genel sağlık sigortası, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren tüm işsizler için zorunlu hale geldi. Sizin gibi işsizler, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle re’sen genel sağlık sigortalısı yapıldı.

Ve adlarına aylık 106.38 TL prim tahakkuk ettirilmeye başlandı. Bu açından, sağlık yardımından ve gelir testinden kaçma lüksünüz yok. Bu bağlamda, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Genel Sağlık Sigortalısı yaptığı kişilere, mektup göndererek bir ay içinde gelir testi yaptırmalarını istedi. SGK’dan, mektup aldığınız tarihten itibaren bir ay içinde gelir testi yaptırmak zorundasınız. Fakat, mektubu beklemeden gelir testi yaptırmanızda mümkün.

Gelir testi yaptırmazsanız, aile içi kişi başına düşen gelirin aylık ortalama tutarı, asgari ücretin iki katından(bugün için 1.773 TL’den) fazla olduğu kabul edilerek, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren adınıza aylık 212.76 TL genel sağlık sigortası primi tahakkuk ettirilir.
Beklide prim ödemeden sağlık yardımı alacaksınız. Çünkü, gelir testi sonucunda, aile içi kişi başına düşen aylık gelirinin ortalama tutarı;
- 295.50 TL’den az çıkanlar prim ödemeden,
- 295.50 TL ile 886.50 TL arasında olanlar aylık 35.46 TL,
- 886.50 TL ile 1.773 TL arasında çıkanlar aylık 106.38 TL,
- 1773 TL’den fazla çıkanlar, aylık 212.76 TL prim ödeyerek sağlık yardımlarından yararlanacaklar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com