Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Nisan 2012 Perşembe

Erken emeklilik hakkım var mı?

Erken emekli olmak için yüzde 40 işgücü kaybı gerekir

Soru: 5111 günlük sigortalıyım. 6 yaşında geçirmiş olduğum göz ameliyatı sonrasında, sol gözümde yüzde 45 oranında görme kaybım var. Erken emeklilik veya malulen emeklilik hakkım var mı?


Hüseyin CAHAN

Cevap: İlk defa sigortalı olunduğu tarihte rahatsızlığı veya hastalığı olan, malulen emekli olamıyor. Malulen emekli olmak için en az yüzde 60 işgücü kaybı raporu aranıyor. Malulen emekli olmanız mümkün değil. Engelli hakkıyla erken emekli olabilmeniz için de, en az yüzde 40 oranında işgücü kaybı raporu ve vergi indirim hakkı almanız gerekir. Gözün birindeki, yüzde 45 görme kaybı ile, yüzde 40 oranında işgücü kaybı raporu alamayacağınız kanısındayız. Maalesef engelli hakkıyla da erken emekli olamazsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com