Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Nisan 2012 Cumartesi

Bir kadın kocasıyla değil de başka erkekle imam nikahlı olarak aynı evde yaşarsa ölen eşinden bağlanmış olan dul maaşı kesilir mi?

Aylık kesilir, suç duyurusunda bulunulur

Soru: Sadettin Bey, ikinci eşinin ölümünden sonra dul maaşı alan bir kadın, daha önce boşanmış olduğu birinci eşiyle birlikte imam nikahlı olarak aynı evde yaşarsa, SGK'ya şikayet edilmesi durumunda bu kadının vefat etmiş ikinci kocasından almış olduğu dul maaşı kesilir mi? Bu kadın kocasıyla değil de başka erkekle imam nikahlı olarak aynı evde yaşarsa ölen eşinden bağlanmış olan dul maaşı kesilir mi? Özlem B.


Cevap: Değerli okurum, sosyal güvenlik sisteminde dul aylığının amacı, eşini kaybetmiş olan bayan veya erkeğin yaşayacağı ani gelir kaybını telafi etmektir. Bunun için en temel şart ise dul eşin evlenmemesi yani başka bir hayat arkadaşıyla ekonomik dayanışma imkanına kavuşmamasıdır. Resmi nikah kıyılmasa dahi, dul aylığı alan kişi başka bir kişiyle sürekli birlikte yaşamaya başladığında, dul aylığının amacı ortadan kalkmış oluyor. Dolayısıyla şikayet veya başka bir sebeple SGK bu durumu tespit ettiğinde dul aylığını kesiyor, haksız ödenen aylıkları geri istiyor ve bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com