Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Nisan 2012 Salı

Askerlik süremi borçlanarak nasıl erken emekli olabilirim?

20 ay askerliğiniz varsa iki yıl erken emekli olabilirsiniz.

Soru: 1 Ocak 1964 doğumluyum. 2 Ocak 1990’dan itibaren sigortalı olarak çalışmaya başladım. Toplam 7387 gün prim ödemem var. Askerlikten sonra çalışmaya başladım. Buna göre askerlik borçlanmamın ne kadarını borçlanırsam, daha erken emekli olabilirim?


Musa Kemal EMLİK

Cevap: Başlangıç tarihinden önce yaptığınız askerlik sürenizi bildirmemişsiniz. Şayet 20 aydan az süre askerlik yapmışsanız, askerlik sürenizin 40 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 40 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 51 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Şayet 20 ay(600 gün) askerlik yapmışsanız, askerlik sürenizin tamamını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 20 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com