Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mart 2012 Cumartesi

3600 günü tamamlamak için gün satın alabilir miyiz?

73 gün ödenmiş sigortam var, nasıl emekli olurum?
A. Aydın

22.5.1953 doğumluyum. 20.07.1979 tarihinde sigortaya giriş yaptım. SSK gün sayısı 73’tür. 3 çocuğum var. İki çocuğa kadar doğum borçlanması yapılabiliyor mu? (Bildiğim kadarıyla 1440 gün olması lazım.) Doğum borçlanması yaptıktan sonra 3600 günü tamamlamak için, gün satın alabilir miyiz?


CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre, kademeli yaşa girmiyorsunuz. 73 gününüz var. İki çocuk için 1.440 gün borçlanma yapabilirsiniz. Geriye dönük borçlanma, toptan ödeme yoktur. 4 sene doğum borçlanması yapıp, 2087 gün de prim öderseniz, 3.600 günle yaştan emekli olursunuz.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com