Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Nisan 2012 Pazar

1946 doğumluyum borçlanarak emekli olma şeklim var mıdır?

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor
SORU:

1946 doğumluyum. 31.10.2008 tarihinde Bağ-kurlu oldum o günden beri primim ödenmektedir. Borçlanarak emekli olma şeklim var mıdır? Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Şaziye A.


CEVAP:

Şaziye hanım; 5400 gün dolmadan Bağ-kur emeklisi olamazsınız. 

01.05.2008 tarihi ve sonrasında sigortalı olanların 5400 günden emekliliğinde de kademe var ama sizin zaten yaşınız ileri olduğu için etkilenmiyorsunuz. 

Eğer geçmişte staj girişiniz varsa 2 çocuk için doğum borçlanması yapabilirsiniz. 

Staj girişiniz yoksa Bağ-kurlu olmadan önceki doğumları borçlanamazsınız. 


Ayrıca Yurdışında çalışmalarınız varsa borçlanabilirsiniz. 

Eğer staj girişi bile olsa SSK kaydınız yoksa, yurtdışında da çalışmadıysanız geriye dönük borçlanma imkanınız bulunmamaktadır. 

Sosyal güvenlik sistemimizde; 5510 Sayılı Kanunun 41. maddesinde sayılan borçlanmalar dışında geriye dönük boşlukları borçlanma yoluyla ödemek mümkün değildir. 

Dolayısıyla emeklilik için 5400 günü tamamlamaktan başka seçeneğiniz yoktur. 

Kaynak: Ali ÖZTÜRK - emeklilikhaber.com  Ali ÖZTÜRK Ekonomist Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com