Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Şubat 2012 Pazartesi

Malulen emekli olabilir miyim?

Malulen emekli olamazsınız

Soru: 1993 senesinde açık kalp ameliyatı oldum. 1994 sigorta girişliyim. Kalp ameliyatı olduğum için askerlik görevini yapamadım. Son çalıştığım işyerinden 2008 yılında ayrıldım. O tarihten bu güne işsizim. Toplam 4.433 gün prim ödeme gün sayım var. Malulen emekli olabilir miyim?


Dinçer Y.

Cevap: Dinçer Bey, malulen emekli olabilmeniz için sakatlık veya özür durumunuzun sigorta başlangıcınızdan sonra ortaya çıkmış olması gerekiyor. Sizin rahatsızlığınız ve ameliyatınız sigorta başlangıcınızdan önce olduğu için malulen emekli olamazsınız. Fakat iş göremezlik durumunuz %40'ın üzerindeyse ve vergi indirim belgesiyle bunu belgeleyebilirseniz, yaş şartı aranmaksızın hemen emekli olabilirsiniz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com