Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Şubat 2012 Cuma

Askerliği borçlanabilir miyim?

756 gün daha prim ödemeniz gerekiyor

Soru: 1962 doğumluyum. 19 yıl 4 ay Bağ-Kurum var. Toplam 1016 günde SSK ya prim ödedim. SSK giriş tarihim 1979 dur. Bağ-Kur çıkışından sonraki sigorta gün toplamım 864 gün. Sigortam devam ediyor. Sigortama devam edersem, ne zaman emekli olabilirim? Askerliği borçlanabilir miyim?


Umut KIRBAŞ

Cevap: 756 gün daha prim ödeyerek, Bağ-Kur sonrasındaki sigortalı çalışarak ödediğiniz 864 gün primi 1260 güne tamamlamanız halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 44 yaş şartlarına tabi olursunuz. Süre ve yaş şartını sağladığınızdan, sigortalı çalışarak ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz. Ancak emekli olacağınız tarihi değiştirmediğinden, borçlanmanıza gerek yok.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com