Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Ocak 2012 Salı

Ali Tezel'in çalışma hayatı konusundaki anayasa önerileri hk.

Cemil Çiçek’in çağrısına icabet edin


KENDİ ANAYASANIZA KATKI YAPIN UZAKTAN BAKMAYIN

Meclis Başkanımız yeni anayasa çalışmalarına toplumdan ve bilim adamlarından katkı gelmediğini defalarca dile getiriyor ve gerçekten de haklı. Ben de çorbada benim de tuzum olsun diye Anayasa için çalışma hayatı konusunda önerilerimi gönderiyorum… Sizlerden de öneri göndermenizi bekliyorum… haydi yapın kendi Anayasanızı…


Anayasa Önerilerim;

1-"Milletvekili emekli aylıkları asgari ücretin 3 (üç) katını geçemez. Milletvekili maaşı ise 5 (beş) asgari ücreti geçemez. "

2--"Milletvekillerinin aylıkları ve emekli maaşları konusunda TBMM yasal ve Anayasal düzenleme yapamaz yapılacak düzenleme mutlaka halk oylamasına sunulur"


3-“Asgari ücret dört yılda bir genel seçimler esnasında halk tarafından belirlenir. Belirlenen asgari ücret bir önceki yılın enflasyon oranı ile Gayri Safi Milli Hasıla oranı kadar gelecek seçim dönemine kadar her yıl arttırılır. Devlet seçimlerde asgari ücreti belirleme esas ve usulleri konusunda yasal düzenleme ile gerekli tedbirleri alır. ”


4-"Çalışanların ve emeklilerin sosyal hak ve borçları konusunda ve emeklilik yaşı ve şartları konusundaki değişiklikler geriye doğru uygulanamaz ve mutlaka halk oyuna sunulur."


5-“ Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir. Özel teşebbüsler kurmak serbesttir.


Devlet, özel teşebbüslerin milli ekonominin gereklerine ve sosyal amaçlara uygun yürümesini, güvenlik ve kararlılık içinde çalışmasını sağlayacak tedbirleri alır.


Devlet, bağımlı çalışanların milli gelirden hak ettikleri payı almaları ve yaşanabilir bir ücret politikasını sağlamak üzere gerekli tedbirleri alır.”



6-“Çalışanlar sendikalı olup olmama konusunda özgürdür ancak her bir işyeri mutlaka bağlı bulunduğu bir işkolunda örgütlü bir işçi sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzalamak ve çalışanlarının tamamını Toplu İş Sözleşmesi hükümlerinden yararlandırmak zorundadır.”


***SİZLERDE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDERİN

Sayın okurlarım, sizlerde bu önerileri veya kendi önerilerinizi yazıp, Sayın Cemil ÇİÇEK, TBMM Başkanlığı Ankara adresine gönderin ve Anayasanıza katkı yapın.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com