Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Nisan 2011 Pazar

Özürlü olarak ne zaman emekli olabilirim?

Özürlü olarak ne zaman emekli olabilirim? 

Bayram YILMAZ: Tahsin Bey, özürlü bir kişiyim. 05.03.1974 doğumluyum. Özürlü olarak işe başladığım sigorta başlangıç tarihi, 17.02.1992. Şu anki prim günüm, 5381 gün. Emekli olduğumda alabileceğim emekli maaşım, ne kadar olabilir; ne zaman emekli olabilirim? 

C: Okuyucum özürlü olduğunu belirtmesine rağmen, özürlü oranını gösteren raporu hakkında bilgi vermemiştir. Bu hususta varsayım mümkün değil. Ayrıca özürlülük vergi indirimini hak etmiş olmalıdır. Eğer %40 -%59 arasında (III. derece) özrü varsa, işe giriş tarihi itibariyle, okuyucumun, 16 yıllık sigortalılık süresini ve en az 3760 prim ödeme gününü doldurması yeterli olacaktır. Okuyucumun şu anda 5381 prim ödeme günü var ve 16 yıllık sigortalılık süresini 17.02.2008 tarihinde doldurmuş bulunuyor. Bu durumda özürlü vergi indirimine hak kazanmışsa, SGK'dan özürlü emekliliğini isteyebilecektir. Primlerinin ödendiği kazanç tutarları dikkate alınarak ve 5400 prim ödeme günü için hesaplanan aylık bağlama oranından az olmamak üzere, emekli aylığı bağlanacaktır. 

Tahsin Sınav - Yeni Şafak


--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com