Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Nisan 2011 Pazar

İsteğe bağlı bayan sigortalı en erken nasıl emekli olabilir?


İsteğe bağlı bayan sigortalı, en erken nasıl emekli olabilir? 

Hüseyin KIRICI: Sn. Tahsin Bey, eşimin sigortalılık başlangıcı, Mayıs 1984. Bu dönemde sigortalı olarak 99 gün çalıştı. Bunun üzerine 2003 yılından itibaren isteğe bağlı olarak bugüne kadar düzenli her ay prim ödedik. 2600 gün prim ödenmiş görünüyor. Eşim, ne zaman emekli olabilir ve ne kadar daha prim ödememiz gerekiyor? 

C: Okuyucumun eşi için ödenen isteğe bağlı sigortalı primleri, 01.10.2008 tarihinden sonra 4/b sigortalılığı kategorisinde değerlendirilecek. Halen 3600 prim ödeme günü için 1000 günlük eksiği bulunuyor. Mayıs 1984 girişli olan eşi, sözkonusu 01.10.2008 tarihinden sonraki ödemeleri itibariyle 1260 gün ve daha prim ödenmemesi kaydıyla, sigortalı kademeli emeklilik kısmî yaşlılık aylığı hakedişiyle emekli olabilecektir. Sigortalı bilgileri yeterli olmadığı için sonuca yönelik hesap yapmak yanlış olur. Ancak kısmî yaşlılık aylığı için üç şartın yerine gelmesi tarihine göre, kısmî yaşlılık aylığıyla emeklilik yaşı belirlenebilecektir. Bu üç şartı şöyle sıralayalım. 1. Şart: 15 yıllık sigortalılık süresi. Bu ilk şart Mayıs 1984'te başlayan sigortalılık nedeniyle yerine getirilmiştir. 2. Şart: 50 yaşın doldurulması. Doğum tarihi bildirilmemiştir. 3. Şart: 3600 prim ödeme günün doldurulması. Bu üç şartın birlikte gerçekleşeceği tarihe göre, halen yürürlükte kalan 506 sayılı Yasanın Geçici 81. Maddesi ve bu maddenin ilgili C fıkrası hükümlerine göre belirlenecek emeklilik yaşına gelmiş olmak gerekli. Eğer yukarıdaki geçiş süreci şartları uymazsa, 4/b sigortalısı olarak kısmî yaşlılık aylığı hakedişine göre emeklilik değerlendirmesi gerekecektir.

Tahsin Sınav - Yeni Şafak

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com