Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Mart 2012 Pazartesi

Şubat 1992 ayında sigortalı çalışmaya başladım. Ancak, SSK girişimde yaşım küçük yazılmış. 1980 olan yaşımı 1994 de Mahkeme kararıyla 1972 yaptırdım. Emekli olurken sorun olur mu? Bir de ne zaman emekli olurum?

Başlangıç tarihinden sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz

Soru: Şubat 1992 ayında sigortalı çalışmaya başladım. Ancak, SSK girişimde yaşım küçük yazılmış. 1980 olan yaşımı 1994 de Mahkeme kararıyla 1972 yaptırdım. Emekli olurken sorun olur mu? Bir de ne zaman emekli olurum?

Mert YILDIZ
Cevap: Emeklilik işlemlerine doğum tarihi olarak; ilk defa sigortalı olunduğu tarihte nüfusta kayıtlı olan doğum tarihi dikkate alınır. Sigortalı olunduktan sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz. Doğum tarihi olarak 1992’de sigortalı olduğunuz tarihte nüfusta kayıtlı olan 1980 deki doğum tarihiniz dikkate alınacak.
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 2033 de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com