Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Mart 2012 Pazartesi

Bir limited şirket ortağıyım. Ancak şirketimizi bu ay itibarı ile kapatacağız. Size sorum kendi adıma ait kirada bir dairem var. Aylık 1.100 TL kira alıyorum. Kira beyannamesi vermek zorunluluğum nedir?

13.200 TL kira gelirinizi beyan etmek zorundasınız

Soru: Bir limited şirket ortağıyım. Ancak şirketimizi bu ay itibarı ile kapatacağız. Size sorum kendi adıma ait kirada bir dairem var. Aylık 1.100 TL kira alıyorum. Kira beyannamesi vermek zorunluluğum nedir?

Betül ÇAKAN
Cevap: 2011 yılında elde ettiğiniz kira, 2.800 TL lik beyan haddinden fazla olduğundan kira gelirinizi en geç 26 Mart 2012 Pazartesi mesai saati sonuna kadar beyan etmek zorundasınız.
Ticari, zirai ve mesleki kazanç dolayısıyla beyan edecek başka geliriniz yoksa, beyan edeceğiniz 13.200 TL’den 2.800 TL istisna düşecek, götürü gider usulünü seçerseniz kalan 10.400 TL’nin yüzde 25 i olan 2.600 TL yi de götürü gider olarak düştükten sonra kalan safi kira tutarı olan 7.800 TL üstünden yüzde 15 oranında, 1.170 TL gelir vergisi hesaplanır. Hesaplanan bu vergiyi de Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeme imkânınız var.


Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com