Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Mart 2012 Pazartesi

1996’dan beri aralıksız Bağ-Kurluyum. Kaç yaşında emekli olurum? Birde SSK’ya geçsem nasıl olur? SSK da kaç yaşında emekli olabilirim?

Bağ-Kur ve SSK dan aynı tarihte emekli olabilirsiniz

Soru:1974 doğumlu bayanım. 1996’dan beri aralıksız Bağ-Kurluyum. Kaç yaşında emekli olurum? Birde SSK’ya geçsem nasıl olur? SSK da kaç yaşında emekli olabilirim?

M.A.
Cevap: Doğum ve Bağ-Kur başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak vereceğiniz yerde yıl olarak vermişsiniz. Oysa, bir gün bile emekli olma tarihini değiştirebiliyor. Sorunuzu 1 Temmuz 1996 da Bağ-Kurlu olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz.
Bağ-Kurda emekli olmak için;20 tam yıl prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. 1 Temmuz 2016 ya kadar aralıksız prim ödeyerek, toplam priminizi 20 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 2027 de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK dan emekli olabilirsiniz.
Sonuç olarak, Bağ-Kur ve SSK’dan aynı tarihte emekli olabilirsiniz. Bağ-Kur başlangıcınızı ve doğumunuzu tarih(gün,ay, yıl) olarak bildirirseniz sorunuza daha net cevap verebiliriz.


Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com