Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

Torba yasa geriye yönelik borçlanma hakkı getirmediğinden arkadaşınız aradaki boşlukları borçlanarak gün kazanamaz


Arkadaşınız askerliğinin 100 gününü borçlanmalı

Soru: Arkadaşım 1 Ocak 1965 doğumlu. 15 Ekim 1982 tarihinde sigortalı olmuş. 1996 yılına kadar toplam sigortası 1270 gün prim ödemiş, 1996 dan sonra esnaf Bağ-Kurlu olup, 7 yıl prim yatırmış. Ve 1 Aralık 2010 dan itibaren de bu aya kadar sigortalı. Eğer aradaki zamanı son çıkan yapılandırma ile öderse, Bağ-Kurdan veya sigortadan emeklilik avantajı olur mu? Sigorta başlangıcından sonra askerlik yapmış. Ne zaman emekli olabilir?
Umut VAROL
Cevap:
Torba yasa geriye yönelik borçlanma hakkı getirmediğinden, arkadaşınız aradaki boşlukları borçlanarak gün kazanamaz. Arkadaşınız, sigortalı başladığı çalışmasıyla en az 1260 gün prim ödemesi halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5150 gün prim ödem ve 47 yaş şartlarına tabi olur. 1260 gün prim ödeyip SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde ettikten sonra 100 günde askerlik borçlanması yaparak toplam prim ödemesini 5150 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir(ara vermeden prim ödemesi halinde 1 Haziran 2012 tarihinde emekli olabilir)



Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com