Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

Sigorta girişim yapılmasına rağmen SSK primlerimin ödenmediğini tespit ettim o yıllardaki çalışmamın sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi için ne yapmalıyım?


Hizmet tespit davası açmanız gerek

Soru:1 Aralık 1989 tarihinde işe başladım. Sigorta girişim yapılmasına rağmen, primlerimin ödenmediğini tespit ettim. Primlerim 1993 senesinde başka bir iş yerinde ödenmiş. 1 Aralık 1989 tarihinin sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilebilmesi için ne yapmalıyım?
Salih KAYA
Cevap:
İşe giriş bildirgeniz kuruma gönderilmiş, çalışmalarınız bildirilmemişse, Hizmet Tespit davası açarak, adı geçen işyerinde çalıştığınızı mahkeme de kanıtlamanız halinde, kazanacağınız günlerle(bir gün bile kazansanız) sigorta başlangıç tarihinizi 1989’a çekebilirsiniz.



Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com