Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

Doğum borçlanmasından faydalanarak yaşı beklemeden emekli olabiliyor muyum?


Doğum borçlanmasıyla emekli olabilirsiniz

Soru: Sorum doğum borçlanmasından yaralanarak SSK dan emekli olmamla ilgili. 1960 doğumluyum. İlk sigorta başlangıç tarihim 1 Eylül 1982 dir. Toplam prim ödeme gün sayısı 3655 dir. 1 nci oğlum, 26 Kasım 1985, 2 nci oğlum 2 Şubat 1992 doğumlu. Eğer SSK 2 çocuk borçlanmasını ödersem, yaşı beklemeden SSK’dan emekli olabiliyor muyum? SSK ya gittim. Doğum borçlanmasından faydalanıyormuşum. Yaşı beklemeden emekli olabiliyor muyum?
Pervin DEMİRKAPU
Cevap:
Sigorta başlangıç tarihinden sonra doğum yapan ve doğum tarihinden sonraki iki yıllık sürede sigortalı çalışması olmayan kadın sigortalı, borçlanma yaparak 720 gün kazanabilir. En fazla iki doğum için borçlanması yapılabiliyor. İki doğum için toplam 1440 gün sigortalılık süresi kazanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu doğum borçlanması yapabileceğinizi söylediğinde göre, iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 40 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum borçlanması ile prim ödeme şartını yerine getirmiş olacağınızdan istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.



Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com