Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

Askerliği borçlanarak daha erken emekli olma şansım var mı?


Emekli olma şartlarınızı değiştirmediğinden askerliği borçlanmanıza gerek yok

Soru: Doğum tarihim 1 Ocak 1967 ve SSK girişim 20 Ocak 1985 olup, yaklaşık 3 yıl çalıştıktan sonra askere gittim. Şu ana kadar toplam 7000 gün prim ödemem var. Acaba ne zaman emekli olabilirim? Ve askerliği borçlanarak daha erken emekli olma şansım var mı?
Ziya KONUK
Cevap:
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 48 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.  Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, borçlanma sadece priminizi artırır. Emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com