Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

İş Mahkemesine eski ve şimdiki emekli maaşlarının farklılığını ileterek dava açarsam aradaki farkı hak edebilir miyim?


Şirket ortağı olursanız aylığınızdan yüzde 15 oranında destek primi kesilir

Soru: Makine mühendisiyim.  Nisan 2001 de SSK dan emekli oldum. Şimdi emekli olanlara göre maalesef düşük maaş alıyorum. Ek ödemelerle birlikte  998 TL almaktayım. İki sorum olacak ;
1- İş Mahkemesine eski ve şimdiki emekli maaşlarının farklılığını ileterek dava açarsam aradaki farkı hak edebilir miyim?
2- Malum maaşım düşük zor geçiniyorum. Bir arayış içindeyim. Mevcut bir LTD. ŞTİ. ye ortak olursam veya yeni bir LTD. ŞTİ kurarsam maaşım azalır mı? Azalırsa ne kadar olur?  SGK ya bildirmem gerekiyor mu? Eğer bildirilecekse ikamet adresime mi? Yoksa işyeri adresine yakın SGK ya mı bildirilir?
Abidin ERKOL
Cevap:
1) Maalesef emekli aylıklarının geneli düşük. Aylığınızı yükseltmek için dava açmanıza gerek yok. Bu konuda açılmış pilot dava var. O davanın neticesine göre dava açarsınız. Nitekim emekli dernekleri de üyelerine, dava açmamalarını, açılmış olan pilot davanın neticesinin beklemelerini önermektedir.
2) Limited şirkete ortak olursanız veya yeni bir limitet şirket kurarsanız, emekli aylığınızdan emekli aylığınızın yüzde 15 i oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmesi gerekir. 


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com