Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

Başka SSK numarasına yani yanlış sicile işlenen çalışma sürelerimi nasıl kendi SSK sicil numarama aktarabilirim?


Askerlik borçlanması emekli olacağınız yaşı 50 den 49’a indirir

Soru:6 Ağustos 1964 doğumluyum. 5 Aralık 1985 ile 5 Haziran 1987 yılları arası askerlik yaptım.
1 Nisan 1988 tarihinde sigortalı olarak işe başladım. Size üç sorum olacak.
1)Askerlik süremi hesaplatıp ödersem, ne zaman emekli olurum?
2)Başka SSK numarasına yazılmış olan primlerimi tekrar nasıl aktartabilirim?
3)Bu şartlar tamamlanırsa ne zaman emekli olurum?
Bülent MERDİN
Cevap:
1) Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz askerlik süreniz kadar(18 ay kabul edilmiştir) geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Toplam 5300 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 49 yaşınızı dolduracağınız 6 Ağustos 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2) Kuruma durumu anlatan bir dilekçe ile başvurarak yanlış sicile işlenen çalışma sürelerinizi kendi sicil numaranıza işlenmesini talep ettiğinizde yanlışlıklar düzeltilir.
3)Belirttiğimiz gibi askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, 49 yaşınızı dolduracağınız tarihte, borçlanmazsanız 5375 gün prim ödemeniz şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com