Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2011 Perşembe

1989 yılından beri Bağ-Kurluyum askerlik borçlanmasını yapmadım ne zaman emekli olabilirim?


Askerliğinizi borçlanırsanız 2012, borçlanmazsanız 2014 de emekli olabilirsiniz.

Soru:5 Aralık 1962 doğumluyum. 16 Haziran 1989 tarihinden beri Bağ-Kurluyum. Askerlik borçlanmasını yapmadım. Ne zaman emekli olabilirim?
Tansel ÖZ
Cevap:
Emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.  Ara vermeden prim ödemeniz halinde, toplam prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlayacağınız 16 Haziran 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.  Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınız anlaşılıyor. Askerlik sürenizi(18 ay kabul edilmiştir) borçlanmanız halinde, askerlik süreniz kadar erken emekli olabilirsiniz.(16 Aralık 2012 tarihinde) 


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com