Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Ekim 2017 Pazar

KHK kanun hükmünde kararname ile ihracı edildim emekli olabilir miyim?

İhraç Edilme Emekliliğe Mani mi?

Soru: 2 Nisan 1974 doğumluyum. 30 Haziran 1991’de sigortalı çalışmaya başladım ve SSK’ya 407 gün prim ödemem var. 1995 yılından Eylül 2016 yılına kadar 20 yıl 7 ay aralıksız kadrolu hemşire olarak çalıştım. Daha önce hizmetlerimi birleştirmiştim. Eylül 2016’da  kanun hükmünde kararname ile ihracı edildim.  Sorularım şunlar:1) Emekli olmama bir mani var mı? 2) Tam olarak emeklilik dilekçemi hangi tarihte vermem gerekiyor? Bu dilekçe son çalıştığım kuruma mı verilecek? 3)Emekli ikramiyesi alabilecek miyim? 4)  Hizmet birleştirmesinden yararlanmadan sadece, emekli sandığı hizmetimle 53 yaşın dolmasını beklesem, emekli ikramiyesi alabilir miyim?
Melahat ÇOKGEZER
Cevap: 1) Emekli olmanız mani bir durum yok. 2) Emekli olmak için: 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.  Hizmet süresi şartını sağlamış olduğunuzdan, 51 yaşınıza dolduracağınız 2 Nisan 2025’te dilekçenizi vererek emekli olabilirsiniz. Emeklilik dilekçenizi bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu il veya merkez müdürlüğüne verebilirsiniz. 3) Görevden ihraç edilip hizmet birleştirmesiyle emekli olacağınızdan maalesef emekli ikramiyesi alamazsınız. 4) Hizmet birleştirmesi yapmadan sadece Emekli Sandığı hizmetinizde emekli olmanız mümkün değil. Ancak bu şekilde bir talepte bulunursunuz. Talebinizi reddedilir. Bunun üzerine dava açabilirsiniz. Tabi’ki mahkemeden çıkacak sonucun ne olduğu belli olmaz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com