Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ağustos 2017 Cuma

Son çıkan Eylül 1999 yasasından dolayı çok mağduruz 1 ayla 58 değil de 60 yaşı bekleyeceğim bu saçma değil mi?

Anayasa Mahkemesi iptal başvurusunu reddetti
Soru: 20 Mart 1981 doğumluyum. Stajyerlik sigorta girişim 8 Ağustos 1998, ilk sigorta girişimde 23 Eylül 1999’dur. 20 Kasım 2001’de 18 ay askerlik yaptım. Emeklilik yaşım 60 çıkıyor. Acaba askerlik ödemesini yaparsam, sigortam stajyerlik yaptığım tarih olarak baz alınır mı? Son çıkan Eylül 1999 yasasından dolayı çok mağduruz. 1 ayla 58 değil de 60 yaşı bekleyeceğim. Bu saçma değil mi? Şu an yeni bir iş bulup Eylül 1999 yasasından önce sigorta girişim olsaydı, tazminatımı alıp işten çıkabiliyordum. Bu konuda ne yapabilirim? 
Sinan TOPAL
Cevap: 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile çok kişinin emekli olacağı tarih uzadı. Sizin de 2 yıl uzamış. 14 yıl, 15 yıl uzayanlar var. Maalesef yapılacak bir şey yok. Çünkü bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine gidildi. Ancak Anayasa Mahkemesi; “… sosyal güvenlikte kazanılmış hak yoktur. Beklenen hak vardır. beklenen haklarda değiştirilebilir….” gerekçesiyle iptal başvurusunu reddetti.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com