Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Ağustos 2017 Çarşamba

Devlet memurlarının emekli olma şartları hk.

Memurların emeklilik şartlarını sigorta başlangıcı belirlemiyor
Soru: 27 Aralık 1974 doğumluyum. 1993’de sigortalı çalışarak SSK’ya 240 gün prim ödedim. 28 Eylül 1998’de Devlet memuru olarak işe başladım. Emekli Sandığına tabiyim ve halen çalışmaktayım. Emekli Sandığına göre; emekli başlangıç yılım SSK’lı işe başlama tarihim kabul edilir mi? Yoksa memur olarak göreve başladığım yıl mı? Ne zaman emekli olurum?
Resul GEZİCİ
Cevap: Devlet memurlarının emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi değil, 23 Mayıs 2002 tarihi itibariyle sahip olunan prim ödeme gün sayısı belirliyor. Bu açıdan başlangıç tarihinden ziyada prim ödeme sün sayısı önemli. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizin 9 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 27 Aralık 2030’da emekli olabilirsiniz. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com