Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Temmuz 2017 Pazartesi

Engelli raporum var hangi şartlarda emekli olabilirim?

İlk defa sigortalı olduğu tarihte rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor

Soru: 20 Eylül 1985 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 2014 yılındadır. Yüzde 65 oranında engelli raporum var. Hangi şartlarda emekli olabilirim? 1800 güne mi, 3600 güne mi? Yoksa 5400 güne mi tabiyim. Kaç yaşında emekli olabilirim? İsteğe bağlı olarak Bağ-Kura prim ödeyebilir miyim? Emeklilik şartların değişir mi?
Gökhan AKSU
Cevap: Sizin gibi ilk defa sigortalı olduğu tarihte malul derecesinde(yüzde 60 oranında) engelli olanlar malûlen emekli olamıyor. Ancak emekli olmak için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim ödeme şartlarına tabi bulunuyorlar. 3960 gün prim ödemeniz şartıyla, 2009’da 15 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihte yaş aranmadan emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Bağ-Kura prim ödeyebilirsiniz, şartlarınız değişmez.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com