Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Nisan 2017 Pazartesi

Oğlum tazminat alabilir mi? - Alabilirse nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

Oğlunuz kendi mi ayrıldı? Yoksa haksız yere işine son mu verildi?
Soru: Oğlum özel bir şirkette 10 yıl mühendis olarak çalıştı. Bazı nedenlerden dolayı ayrıldı. Ayrılırken tazminatını verdiler. Buradan ayrılınca başka bir özel şirkette çalışmaya başladı. 3 yıl çalıştıktan sonra buradan da ayrıldı. Fakat ayrılırken tazminatını vermediler. Oğlum bu tazminatı alabilir mi? Alabilirse nasıl bir yol izlenmesi gerekir?
Hüseyin BÜYÜKYILDIZ
Cevap: Oğlunuz işinden haklı bir neden yokken kendi isteği ile ayrılmışsa, kıdem tazminatı alma hakkı yok. İşveren kıdem tazminatı ödemez. Nitekim ödememişte. Ancak işveren ortada haklı bir neden yokken oğlunuzun iş akdini fesih ederek işine son vermişse, kıdem tazminatını da ödemesi gerekirdi. Bu durumda işten ayrıldığı tarihten itibaren 10 yıllık zamanaşımı süresi geçmemişse, iş mahkemesine dava açarak mahkemede belge veya şahitle işine haksız yere son verildiğini kanıtlayarak, kıdem tazminatını yargı yoluyla almayı deneyebilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com