Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2017 Salı

2 çocuğum var iki doğumumu borçlanabilir miyim?

İki doğumumu borçlanabilir miyim?
Soru: 5 Şubat 1974 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim 20 Aralık 1994 olup 2360 gün prim ödemem var. 1994 ve 2009 doğumlu 2 çocuğum var. 2 çocuğu ödeyebilir miyim? Ve ne kadar prim yatırmam gerekiyor? Ne zaman emekli olurum?
B.UZ
Cevap: İki şekilde emekli olabilirsiniz. 1) Emekli olmak için, 20 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz.  3390 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5750 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 2) 1240 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 5 Şubat 2032’de emekli olmanızda mümkün. Sigorta başlangıç tarihinden sonra yapılan doğumlarda, doğum tarihinden sonraki iki yılda prim ödenmeyen günler borçlanılabiliyor.  Sorunuzdan ilk doğumunuzun sigorta başlangıç tarihinden önce olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla ilk doğumunuzu borçlanamazsınız. İkinci doğumunuzdan sonraki iki yıl içinde prim ödemediğiniz günleri borçlanma hakkınız var. İki yılda hiç prim ödemediğinizi varsayarsak borçlanarak 720 gün kazanabilirsiniz.  Bu durumda birinci seçenekte, doğum borçlanmasından sonra 2670 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 5 Şubat 2025’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com