Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Mart 2016 Perşembe

Çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları 247 ile 785 lira arasında artacak - TABLO


Çalışan emekliye 785 TL

Emekliler bu yıl 3 zam alırken, halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar artışı 4'leyecek. Kendi işini yapan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 zamla geliri 247 ile 785 lira arasında artacak.


2016 yılı emekliler için zam yılı oldu. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri Ocak'ta çifte zamdan yararlandı, bir artışı da Temmuz'da alacak. Böylece emekliler bu yıl 3 zam imkanı elde ederken; emekli olup halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar maaşlardan yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması sayesinde 2016'daki artışı 4'leyecek. Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşındaki yüzde 10'luk kesinti Nisan'da bitiyor. Emeklilerin gelirinde bu sayede 87 ile 381 lira arasında artış olacak. Takvim'deki habere göre, Ocak ayında diğer SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi yüzde 3.86 + 100 lira zam alan bu emeklilerin 3 artışla kazancı, 203 lira ile 595 lira aralığına çıkacak. Ayrıca bir zam da Temmuz'da yapılacak. Bu zam da yılın ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Uzmanlar, Temmuz zammını yüzde 5 civarında tahmin ediyor. Tahminler tutar ve Temmuz zammı yüzde 5 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini yapanlar yani halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar 4 zamla 247 ile 785 lira arasında gelir artışına kavuşmuş olacak.

İşte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanların adım adım 2016 zamları:

OCAK: % 3.86 + 100 TL zam

NİSAN: Yüzde 10'luk destek primi kesintisi bitiyor

TEMMUZ: Enflasyon zammı

Kaynak: VATAN

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com