Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Aralık 2015 Salı

30 yıldan fazla hizmetin emeklilik ikramiyesini almak için ne yapmalıyım?


30 yıldan fazla hizmetin emeklilik ikramiyesi için dava açmak gerekiyor
Soru: Ben 37 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 2005 yılında emekli oldum. Bana 30 yıl üzerinde ikramiye verdiler. Kalan 7 yılın karşılığını vermediler. Bunu alabilmem için ne yapmalıyım?
Orhan Davut AĞAÇEKEN
Cevap: Memurlara 30 yıldan fazla olan hizmet süresi için emekli ikramiyesi ödenmesine mani olan yasal düzenleme, 7 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile iptal edildi. Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümediğinden 15 Aralık 2014 tarihinden önce emekli olanlara 30 yıldan fazla süreleri için emeklilik ikramiyesi farkı ödenmiyor. Bunların 30 yıldan fazla süreleri için emeklilik ikramiyesi alabilmeleri için dava açmaları gerekiyor. Konuya ilişkin açılan davalar da idare mahkemelerince kişiler lehine, yani 30 yıldan fazla süreler için emeklilik ikramiyesi ödenmesi yönünde kararlar verilmekte. Fakat henüz temyiz kararları çıkmamıştır. Yani nihai yargı merciinin(Yargıtay’ın) görüşü henüz ortaya çıkmadı.
Dava açmanız için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumuna bir dilekçe ile 30 yıldan fazla hizmetlerinize ait emekli ikramiyenizin ödenmesini talep etmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunca 60 gün içinde cevap verilmezse, 60 günden sonraki 60 gün içinde veya talebin yazılı olarak reddedilmesi halinde, tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açmanız gerekiyor.
Ekrem Saris - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com