Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ekim 2015 Cumartesi

Sigortalı çalışmaların memurun göreve başlamasına bağlı olarak birleştirilmesi hk.

Sigortalı çalışmalar memurun göreve başlamasına bağlı olarak birleştirilir

Soru: Hizmet Birleştirmesi ile ilgili ufak bir sorum olacaktı. 21 Ekim 1981 doğumluyum. Mayıs 2011'de devlet memuru oldum. Şu an GİH sınıfında 8/1 derece/kademe ile çalışmaktayım. 2001 / 2011 yılları arasında özel sektörde kesintili olarak toplam 1062 gün SSK'lı olarak çalıştım. Bunun dışında 180 gün işsizlik ödeneği aldım. 2003 / 2008 yılları arasında kendi iş yerimde toplam 1683 gün Bağ-Kur'lu olarak çalıştım. Bunun dışında 124 gün isteğe bağlı sigortalılığım mevcuttur. Şu an çalıştığım kuruma bildirip hizmet birleştirmesi yapsam, ne gibi bir kârım, zararım olur? Maaşım düşer mi, artar mı? Ne zaman emekli olabilirim?
Serdar SEZER/BOLU
Cevap: Emeklilik için 25 yıl fiili hizmet ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Öncelikle Genel İdare Hizmetleri sınıfında memur olduğunuzdan, sigortalı ve Bağ-Kur’lu çalışmalarınız görev aylığınıza esas kazanılmış hak aylık intibakınızı etkilemeyecek. Dolayısıyla da görev aylığınızı değiştirmeyecektir. Askerlik durumunuzu bildirmemişsiniz. Şayet 2008 yılı Ekim ayı başından önce yedek subay olarak askerlik yapmışsanız, yani Emekli Sandığına tabi çalışmanız varsa, sigortalı ve Bağ-Kur’ lu sürelerinizi emekliliği beklemeden emeklilik intibakınızda değerlendirmek üzere birleştirmek zorundasınız. Bu durumda maaşınız emekli kesintinizden dolayı az da olsa düşecektir.  Şayet Emekli Sandığına tabi çalışmanız yoksa ve ilk defa 4/c sigortalısı olarak tesciliniz yapılmışsa, şu anda hizmet birleştirmesi yapmanıza gerek yok. Hizmetlerinizi kurumunuza bildirseniz de maaşınızı etkilemez, sadece emekliliğe esas hizmet yılınızın toplamında dikkate alınır. Emekliliğe hak kazanınca da hizmetleriniz birleştirilir.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com