Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Ağustos 2015 Pazar

Şirket SSK tarafından hacizli - Emekli olduğumda bu durum karşıma problem olarak çıkar mı? - Yatmayan aylar primi ya da başka şeyleri etkiler mi?

İşverenin prim borcu çalışanı ilgilendirmez
Soru: Doğum tarihim 7 Şubat 1961, İşe giriş tarihim 23 Ekim 1996 olup, 5872 gün prim ödemem var. Ve halen çalışıyorum. Aralık 2012 den Haziran 2015 e  kadar çıkış verilmedi ama sigortam yatmadı ve şirket kapandı. Şirket SSK  tarafından hacizli. Emekli olduğumda bu durum karşıma problem olarak çıkar mı? Yatmayan aylar primi ya da başka şeyleri etkiler mi?
SUNA
Cevap: İşyeri çalışma sürenizi kuruma bildirmiş, ancak primi ödememişse, bu sizi ilgilendirmez. Kurum işvereni takip eder ve prim alacağını tahsil eder veya etmez. Fakat çalıştığınız halde çalışma süreniz bildirilmemişse, bildirilmeyen gün kadar priminiz eksik çıkar. Çok az prim eksiğiniz olduğundan bu da sorun  oluşturmaz. Çünkü, emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. 28 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 20 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 7 Şubat 2016’da emekli olabilirsiniz. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com