Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Eşim vergi indirim hakkıyla ne zaman emekli olur ve emekli olması için ne yapmamız gerekir?

Prim tamam eşiniz 18 yılı dolduracağı tarihte emekli olabilir
Soru: 14 Ağustos 1976 doğumlu eşimin sigorta başlangıcı 1998/01 olup 4321 gün prim ödemesi var. Yüzde 46 özürlü olup vergiden muaftır yazımızı aldık. Şuan aktif olarak çalışıyor. Ne zaman emekli olur ve emekli olması için ne yapmamız gerekir?
Özgür AKGÜL
Cevap: Eşiniz vergi indirim hakkı almışsa, 3 ncü derece engelli olarak emekli olmak için; 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prim ödeme şartlarına tabi. Sorunuzdan eşinizin sigorta başlangıç tarihini anlayamadık. Eşinizin sigortası Ocak 1998’de başlamışsa, 18 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı Ocak 2016’da emekli olabilir. Emekli olmak için sosyal güvenlik kurumuna(SGK) başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Tabi işten ayrılma şartı arandığından, önce SGK’ya başvurup emeklilik şartlarını sağladığınızı öğrendikten sonra, işten ayrılıp sonra emeklilik başvuru yapmanız gerek.  

Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com